En hel vetenskap….

DSC_0139[1]

Ja så är det! Vad jag än börjar med så visar det sig att det är en hel vetenskap. Ju mer jag lär mig, ju mer förstår jag vad lite jag kan!
Jag lär mig att spela cello och blir på kuppen ödmjuk över vilken kunskap en konsertmusiker besitter, alla timmar denne har spelat på sitt instrument. Vilket engagemang!

Bakar bröd med surdeg och förundras över bakterier som behöver exakt rätt temperatur och förhållanden för att ge mig resultatet jag vill ha. ett fluffigt bröd med seg god skorpa.

Jag försöker förstå i vilken ordning jag skall förkultivera växter för att få dem kraftiga och fina i sommar för att få bästa möjliga skörd. Varje växtslag vill ha en egen näringscoktail och sitt specifika lägger och speciella grönsaksgrannar som de passar bra ihop med.

Jag öppnar bikupan för att ta binas värdefulla honung och blir nästan knockad av bisamhällets precisa ordning och konstruktion… Hur de kommunicerar och hur de vet vem som gör vad.

Jag önskar att alla där ute som är så arga, som ifrågasätter allt och alla, som hatar så många och så mycket istället lärde sig något nytt! Verkligen lät sig själv ”nörda in” på något. Händelser och skeenden som vid första ögonkastet kan verka enkla och banala öppnar en helt ny värld när man djupdyker i det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s