Positiva nyheter!

 

Idag när jag läste Dalslänningen med bilagan Företagssamma Dalsland blev jag riktigt glad! Det var så många glada och positiva nyheter! Tänkte ta tillfället i akt och sprida dem ännu mer!

Dalia satsar 3 miljoner och bygger om. Vi ska få ”pitchers” i Bengtsfors! Tummen upp! Ser fram emot längre öppettider, fler maträtter och nyanställningar! Heja Hans Sprung, VD!

Ett stort uppslag om en lyckad temadag på biblioteket –Livet värt att leva, där flera färgstarka bengtsforsbor pratade om vad som gör livet värt att leva. (Jag hade tänkt mig dit men fick vara hemma och VAB:a istället.)

20 st ungdomar får lov att bedriva egna företag under sommaren i kommunerna Bengtsfors, DalsEd och Åmål. De blir s.k. sommarlovsentreprenörer. Bra!!!! Tänk att få prova på det!

DVVJs verksamhet växer och de samarbetar med Green Cargo. De behöver hyra in fler personal för att klara sommartrafiken med rällsbussarna.

KÅPI breddar genom att leasa ut entrémattor.

Kirurg startar i Bengtsfors. Dalslands kirurgi

Anrika Carlssons Möbler utveckals. De uppgraderar maskinparken. I fjol började de tillverka möbler till offentliga miljöer och tänker samarbeta tätt med Stenebyskolan!

Abelco är på väg tillbaka mot goda försäljningssiffror efter att ha varit inne i en svacka under ett par år.

Tisselskog Semestercenter planerar att bygga i Tisselskog. Inte mindre än 23 fritidshus, ett hotell med konferrensdel, gym och 20 hotellrum, restaurangdel.

Och i Provinstidningen Dalslands Dalslandsaffärer gick det att läsa:

Hästskoproduktion flyttas från USA till Dals Långed och Mustadfors bruk nyanställer.

Rexcell i Skåpafors har utvecklat ett nytt dukmaterial som heter Evolin. Detta kommer att bidra till att de arbetstillfällena som redan finns i Skåpafors tryggas.

Det var många fler positiva nyheter som handlade om Dals Ed, Åmål, Åsensbruk med flera ställen i Dalsland. Jag tog bara upp de som var direkt kopplade till Bengtsfors kommun.

HÄRLIGT tycker jag!!! MER sådant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s