Olycklig lammning…

Under eftermiddagen har vi haft en minder kul lammning! Den andra tackan som är förstföderska lammade och när vi upptäckte  henne stack tre ben ut men inget huvud. Jag försökte sticka in mina händer och trycka tillbaka frambenet och dra i bakbenen men det var så svårt! Jag kännde med tackan i värkarna och så vet man ju inte hur mycket kraft man kan använda. Martin tog över och han fick ut lammet och det var dött. Så stacka han in handen och kännde och det var ett lam till som även det låg fel. Han fick till slut tag i benen och drog ut det med. Det var också dött.

Mitt i detta hade vi barn och hund med oss också. Hunden stog fastbunden och skötte sig exemplariskt. Maja var orolig och blev jätteledsen när lammet var dött. Max passade på att bryta sig loss ut selen och hoppa ner från vagnen för att undersöka verkstaden. Så jag måste säga att det var lite smått kaotiskt där ett tag!

Tackan verkar ha repat sig och är uppe på benen igen. Hoppas verkligen inte att hon får någon infektione av detta! Å hon var så duktig! Det är den tackan som är mest skygg men under värkarbetet sökte hon kontakt och la huvudet mot mig, gärna mot mitt ansikte. Fasen vad svårt det var eftersom jag förstod var jäkla ont hon hade! Nästan så att jag själv gick in i värkarbete!

Som sagt var så var Maja väldigt ledsen efter det första lammet och blev ännu ledsnare när hon förstod att även det andra lammet var dött.  Hon fick följa med mig och hämta en hink med vatten till tackan. Och så fort hon fick en viktig uppgift att göra lugnade hon sig. Så fick hon följa med in och titta på de döda lammen. På vägen ner till huset stoppade hon grannen som körde förbi och berättade vad som hänt. Så avslutade hon samtalet med: Men det ÄR sånt som händer, ibland blir det så!  Hon har pratat en del om det och frågat en hel del men har inte alls varit så ledsen som hon först var. ❤ Det är inte alla dagar det är underbart att bo på Storudden! :/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s