VAB och vargar….

Jag får börja med en rättelse idag… Min käre make har börjat läsa vår blogg nu och då hittar han diverse fel. Denna gången var det två rejäla fel. Jag hade skrivit att fåren bodde i Halland men de bor i Blekinge. Det har jag rättat i texten så det är klart och rätt nu.

MEN så skrev jag att Martin fått en barack och ack vad FEL det var då! Det var ett GARAGE han fått och det var inte det han tänkt använda till fåren nu utan det var helt enkelt ett kapell från en skruttig lastbil. Hur glamoröst låter det då? KAPELL…. Ja ja men så var det iallafall.

Puh! Ordningen återställd! 😀

Jag är hemma med Maxen idag -igen. Igår ringde de från förskolan och berättade att han hade feber. Och han har verkligen varit glödhet i natt. Han vaknade vid halv ett och jag fick ta över honom i sängen. Det är verkligen hårt att gå på förskolan, Max har varit mycket sjuk sedan han började. Samtidigt har vi haft tur, för det har inte varit några allvarligare sjukdomar utan mest feber och förkyldning. Både han och Maja har ”Krupp-tendenser” men vi har lärt oss hur vi kan förebygga så att det inte bryter ut. De får alltid lite nässpray om de är förkylda  innan de går och lägger sig (aldrig på dagen), har de hosta så får de hostmedicin vid sänggående. Maja får Lepheton (en super-duper medicin!) och Max får Mollipect när de går och lägger sig om de har hoasta. (Aldrig  på dagen) och så hänger jag den blöta tvätten i sovrummet i förkyldningstider. Så det är ju igentligen inget problem. Vi har än så länge haft turen att slippa örininflamationer och dyligt.  Men det är trögt att vara hemma! Det är ju inget kul att Max är sjuk, det blir väldigt lite pengar i plånboken och det är svårt att hålla ihop trådarna på jobbet.

I morse när Martin strödde smet först lillBeauty och sedan mamma Beauty. Ops! Men med en hink kross lurade han tillbaka Beauty i hagen och då följde även lillan med.  Vi kommer att ha fullt upp med fem små i hagen!

Det har varit en del prat om varg här i trakterna. Man har sett flera tillsammans på ett par ställen. Tidigare har vi haft ”strövargar” här omkring, men har aldrig tidigare hört att det ska finnas någon ”flock”. Jag gillar vargar och tycker att alla djur har plats i faunan, men nu när  jag är djurägare ser jag ju lite anorlunda på det hela. Jag skulle självklart bli jätteledsen om jag kom ut och hittade några av mina djur rivna. Jag har ju varit med om två länsningar i hönshuset av räven. Även om mina höns står mig varmt om hjärtat så är de ju inte en investering på samma sätt som korna.  Till saken hör att i går morse såg Martin blodspår från ett rådjur alldeles här utanför. Det behöver ju inte ha någonting med någon varg att göra men man börjar ju grubbla lite. Vi har inte sett några vargspår här kring gården så det är nog lugnt!

I dag tänkte jag passa på att baka lite filmjölksbröd. Mmmm…

Ha en härlig dag i vårvädret!

Kram Madde

2 tankar om “VAB och vargar….

 1. Wow, that was a lot to catch up on. Sorry for not following yours yr-o-bestyr for awhile.

  You have been busy both with daily choirs and writing the blog. It’s fun to follow.

  You mentioned earlier about doing the chicken thing in darkness and that reminds me when mom worked for Malsjo Honseri back in the 60s and when it was time to pack up the chickens for their last trip to Shang-ri-la.
  They turned on all the lights brightly and then quickly turned them off and the chickens froze in their positions and since human eyes adapt more quickly to darkness, you walked around and picked up chicks one by one and hung them between your fingers and then showed them in a cage.
  Then the lights were turned on again and the procedure repeated.
  Hmm, I wish I could’ve picked up chicks that easily. Actually I did, helping mom one of the busy days, lol.

  No money you say. Martin has to stop playing with the toys at his junkyard and do some real work. Just kidding, I know he works a lot harder than I do.

  Tommy asked me the other day how we did with the chickens in the winter time and if we had heat for them or not. Mia is interested to get a couple of egg laying chicks.
  I said, how would I know, ask someone that grew up on a farm. Give Madelene a call. ;o) She would know. So he might call you.

  Who knows, it might turn into a farm again and I might have to buy a tractor from Martin to let them play with. She is also planning to have a vegetable garden so I will let her know about the eco friendly stuff you have found.

  Did I mentioned a friend of mines blog. You two seems very much alike with being nature bound, interested in ecological ways, work hard and a focus on women can.

  If you ever have a free minute, ha, ha, here’s her blog.
  http://heinered.blogg.se/

  Take care for now and hug your family
  Anders

 2. Nä men har du hittat hit igen Anders? Kul!!! Men vem är den där unge snygge FN soldaten? ;o)

  Jag ringde faktiskt till Mia när jag läste din kommentar. Jag har tänkt ringa så många gånger, men tiden rinner iväg. Det resulterade i att de ska komma hit en söndag om några veckor. Kul!

  Tack för bloggtipset! Jag kollade som snabbast för någon dag sedan och det kändes som något i min stil ja! :o)

  Ha det gott och hällsa alla!
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s