Onsdag -igen!

I går morse väckte vi barnene redan strax efter 6 satte dem framför TVn och gick ut till hönshuset och började smörja ben. Vi kollade också av alla hönorna under vingarna men vi så inte en enda loppa så vi hoppade över loppmedel. Det är bara våra svarthöns som får kalkben, de andra sorterna får det inte. När jag läst om kalkben så har jag förstått att det är genetiskt betingat. Så man ska egentligen inte avla vidare på exemplar med tendens till kalkben.

Nu ska vi se om denna salvan gör susen och tar död på skabben. Tidigare har jag ju smörjt med matolja eller vasselin för att täppa till så att kvalstren kvävs.

Tycker verkligen INTE om parasiter! 😦

Skulle precis åka iväg till förskolan med barnen så blev dottern riktigt lös i magen. Så får vi vara hemma resten av veckan och hålla tummarna för att det inte blir mer än så…

I gårkväll somnade jag redan kl 21. På måndag kväll var det arbetsdag på jobbet så jag var hemma sent, och i går kväll möttes Martin och jag på ett kvällsmöte för LRF. Så man kan säga att jag var rätt trött! Sov i 9 timmar. Gjorde gott!

Det ser underbart ut ute. Solen skiner och det gnistrar i snön. Martin ska köra bort gödsel inne hos djuren idag. Det blida vädret har gjort ströbädden väldigt blöt fast vi strör rikligt. Eftersom kalvningarna kan sätta igån när som helst så vill vi ha det extra torrt och rent.

I morgon är det min MaddeMade-dag igen och nu vet jag inte hur vi kan lösa det eftersom barnene är hemma.

😦 Hoppas på en halvdag iallafall!

Kram

Madde

2 tankar om “Onsdag -igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s