Ingen ko på isen…

Ha ha ha inte bidde det några kvigor igår heller! De lastade på dem på transporten men de kom inte av gårdsplanen för bilen gick sönder. Så de fick snällt lasta av dem igen… ja så kan det gå. Vi får se när det blr ett fjärde försök! 🙂

Jag är ju fadder till en Somalisk tjej genom Frivillicentralen här i Bengtsfors. Igårkväll täffade jag min vän och en annan fadder och hennes vän. Vi dekorerade pepparkakor och hängde upp dem i röda sidenband. Det blev jättefint och det var riktigt kul! Har idag många tankar om somalierna som finns i vår kommun, hatet mot dem som växer fram och vilken del skolan har i det. 😦 Känns som om skolan många gånger är så konflikträdda och låter somaliska barn komma undan med mycket. Det blir en rejäl grogrund för missnöje och rasism hos unga idag. Känns inget bra i magen! I januari ska jag tillbaka till skolan och funderar lite kring hur det blir… Ja ja… :-/

Det är så otroligt vackert ute idag! Solen skiner, himmelen är blå och det glittrar i snön. Kanske läge för lite julkortstagning!

Igårkväll när jag kom hem gick jag upp till kvigorna och tjuuren en stund. De låg i halmen och idisslade. Det ser så fridfullt ut! Och så ”mullrar” det i deras mage… Låter så häftigt. Jag skulle på gärna vilja krypa intill dem och lägga huvudet på dem och bara njuta, men de är ju inte nog tama för det. Jag få bearbeta dem så att de blir tamare nu när de har mindre yta att var på.  Är så spänd på att vi ska kalva för första gången till året! En skräck blandad känsla kan jag säga! Tänk om något gåt fel…. -Men de är ju så söta de små!<3 Och hur gör jag med mina små när det är dags för kalvning? Både Martin och jag behövs ju då.. ja ja det blir en senare fråga!

Fick en julklapp av mamma och pappa igår. Jag visste vad det var och kunde inte hålla mig från att öppna den. En sån här var det. Riktigt sugen blir jag  på att göra flera av dem!

NU fär det bli något gjort här hemma!

/Madde

2 tankar om “Ingen ko på isen…

 1. I get exhausted just reading about everything you do. I wish I had that kind of energy.
  I have just finished my yearly ginger snaps and saffron buns baking tradition tonight and I’m pooped out.
  Now I wish I had more Swedes around that actually care about home baked delicacy’s.

  I usually take some over to Peter’s shop. He always eat them.

  This was the first year with our new stove with convection oven so that was a little bit trickier. Didn’t need as much heat or long bake time as before to get the buns ready. And it was really neat to have a lower oven to let the buns rise in.

  Even though we almost broke record heat today (27°C), it is tough to get bread to rise in the kitchen.

  Cheers

  • Ah… Anders hemgjorda glögg… DET är grejer det!!!! Under vår första jul hos dig drack jag mer glögg än jag gjort sammanlagt under alla år inanna i Sverige… ;o)

   Jag har varit riktigt lat och köpt pepparkakor och fått en påse lussebullar av min vän till lussandet idag. Jag hade GÄRNA ätit dina pepparkakor och lussebullar vet du!

   Kul att du tittade in!

   Skål och julkram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s