Inte alltid så lätt…

Idag har jag känt mig seg och trött och har inte alls ”levt upp till den standarden” som jag vill. Har funderat lite på det där… När livet är på topp och det har det verkligen varit den senaste tiden, så klarar jag av att tänka:  -Äh! Jag BEHÖVER inte byta gardiner, putsa alla fönster, sätta upp fina julslingor ute, pynta med granris framför dörren, och baka pepparkakor, lussebullar, göra julgodis och hemgjorda julklappar till alla jag känner. Jag duger bra ändå! Det viktigaste är att mina barn har en mamma som är nöjd med sig själv och livet -julstämningen ligger inte i pyntet. Och jag äger verkligen dessa tankar, det är inte bara något jag säger till mig själv utan jag tror faktiskt på det.

MEN så kommer dagar som den idag. När jag är så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna, alla måsten känns som stora berg, jag drar tillochmed på att byta en bajsblöja eftersom det är SÅ JOBBIGT! Så går jag runt och tänker: Vi borde gå ut i detta fina väder! Maja har ju inte fått pröva sina skidor än, vi borde baka pepparkakor, Maja skulle tycka att det var spå kul att göra ett pepparkakshus, -det enda juliga vi har är en adventsljusstake och en adventsstjärna… som Martin satt upp. Vad ÄR jag för en mamma? Vad ÄR jag för en FRU?

Jag tycker ibland att det är svårt att vara en modern kvinna på landet. Det gäller ju att ha rimliga förväntningar och förhoppningar på sig själv. Vilka ideal som är viktiga för mig. Jag VET ju att jag inte kan hinna allt det som jag skulle vilja, det gäller att prioritera. Men hur vet jag att jag prioriterar rätt? -Jag går efter hur mina val får mig att må, vilket jag tror är en bra måttstock, för jag skulle aldrig må bra av val som skadar mig själv eller mina nära och kära.  -Men jag upplever att prioritering och informationssortering tar oerhört mycket kraft och tid. Ja ja….

Jag vet att i morgon när jag vaknar så äger jag åter igen de där sunda tankarna om att jag duger precis som jag är. För mina dippar kommer inte så ofta och varar inte så länge.

Men det är inte alltid så lätt… ;o)

En tanke på “Inte alltid så lätt…

 1. Inte konstigt om du har någon nerdag du med så mycket som du haft att göra på sistone. Ta du och ta det lungt någon dag emellanåt. Det blir jul oavsett vad du har hunnit med och Maja och Max kommer även i år tycka att det blev en väldigt trevlig högtid!

  Själv mår jag bättre idag, jag har pratat med den flyttfirma jag har tänkt anlita och de har kapacitet både den 30:e och den 3:e. Så flyttar ut gör jag den 30:e oavsett och kommer vi inte in i den nya lägenheten då så får grejjerna stå kvar på lastbilen över nyårshelgen. Som det såg ut nu kommer de inte att behöva bilen över helgen och då tar det inget betalt för detta.

  Förmodligen kommer vi ju in i lägenheten den 30:e så allt löser sig till det bästa.

  Men någon julstämning har jag svårt att få till i år så nästa år ska jag julpynta allt jag har för att kompensera 😉

  Kanske du också kan ta med Maja och baka pepparkakor med Anneli nästa jul? Det har jag i alla fall redan planerat in 🙂

  Jag längtar så tills vi kan ses och då ska du få en riktigt go och lång kram!

  Puss puss på dig söta syster! Nästa år kommer att bli ett mycket bra år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s