Idag är det…

…vererantraktorplöjning här i Kännsbyn. Men man får väl säga att vädergudarna inte riktigt är med oss. Jag tog en svängom med barnen igår till Mussepiggs Klubbhus så jag kanske gjorde en regn-dans utan att jag var medveten om det… Tja eller så är det HÖST . 

Vi har varit och tittat på 10 får men bestämde oss för att vänta till våren. Vi har ingen stans att ha dem över vintern och inte nog med mat. Men det var ett bra pris och alldeles nästgårds så mycket lättare kunde det inte bli. Dessa får var en blandning av två köttraser, och vi har inte riktigt bestämt vilken sort vi tänker skaffa oss. Så det får vänta till våren.

Vi har köpt tre Herefordkvigor till som kommer när Blåtungerestrektionen försvunnit. Blåtunga är en sjukdom som sprids med knott. Våra djur köper vi på en gård i Vänersborg och de är precis inom blåtungeregionen, och vi är norr om den. Därför måste vi vänta på att Jorbruksverket bestämt att knottsässongen är slut för detta år. Förra året kom djuren tionde november. Vi måste verkligen börja bygga ”ladugården” snart. Vet faktiskt inte när man måste ta in djuren för sässongen får kolla med Jordbruksverket.

Nä nu får vi allt ta på oss och traska bort till traktorerna!

Kram /Madde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s